/ Frukost / Mellanmål /

Pannkaka med hemmagjord nutella

Jag blev bjuden på hemlagad nutella till våfflorna hos Helena i helgen och idag var det dags att testa själv. I originalreceptet så ingår en skvätt grädde, men det hade jag inte hemma utan tillsatte lite kvarg och mjölk istället. Det fungerade jättebra. För paleo/vegan-vänlig variant så skulle jag ta mandelmjölk som vätska.



Chokladpannkaka 2 port:
5 ägg 
2 bananer
1 msk kakao
0,5 tsk salt
Vaniljpulver
Riven kokos

Ugn på 150 grader. Mixa allt utom kokosflingor. Häll i het stekpanna (jag använde kakaofett som stekfett). Strö över kokos. När pannkakan stannat på sidorna, ställ in pannan i ugnen och baka färdigt i ugnen.

Nutella:
50 g hasselnötter
Knappt 1 dl kakao
1-2 msk kokossocker
Vaniljpulver
Ditt val av vätska

Mixa de fyra översta ingredienserna och tillsätt vätska till krämig konsistens.

Riktigt gott att komma hem till den här förberedda kvällsmaten efter kvällens cykelpass! Hallonen passar utmärkt till.
Recept