/ Allmänt / Crossfit / Fysioterapi / Löpning /

Tillbaka till verkligheten

I natt ställdes klockan om till vintertid och då passade jag på att vakna kl 6.45 den "nya" tiden. Tanken var att sova hutlöst länge idag eftersom jag sovit lite sparsamt det senaste. Icke. Så nu får jag skriva lite istället medan jag väntar på att Hemköp öppnar för frukosthandlarna!

Mina fem veckor i praktikbubblan har som sagt varit väldigt bra. Det är en bubbla jag kunde tänkt mig att stanna kvar i lite till. Jag har lärt mig nya behandlingsmetoder och mött många patienter med olika utmaningar framför sig. Jag har lärt mig en hel del mer om yrket och faktiskt om mig själv den här tiden. Jag har saknat mina arbetsuppgifter hemma men inte antal timmar på en dag då hjärnan ska prestera. Nu är det 14 månader kvar i skolan och efter det så är det dags att stuva om lite! Vart jag landar med allt efter examen har jag ingen aning om men jag vet att harmoni är ett ord som smakar bra i tanken.

Idag hade jag tänkt ta en löptur, men mina luftrör är inte i form så det får bli ytterligare en vilodag istället. Under veckan som varit har jag hunnit med en del ändå, bland annat en benchmark wod som jag gjort två gånger tidigare:

GRACE
På tid:
30 clean and jerks 61/43 kg 

Min tid: 5:49.

Jag gjorde Grace första gången i julas på 35 kg. Det gick betydligt snabbare men känslan var inte alls lika bra som nu. Jag gjorde den igen i våras med 38 kg. Då kändes det långt borta att göra samma sak med 43 kg. De där vändningarna går faktiskt framåt! Det är alltid roligt att ha en RX-tid att utgå ifrån på benchmark wodar. Nu vill jag såklart under fem min på Grace. På samma pass skulle vi även köra max antal ringdips och där landade jag på 12.

Mitt sista pass på Gjuteriet innan hemresa såg ut såhär:

Bänkpress med försök på nytt max. Det gick inte, men jag landade ett kg under max (52 kg) och det får väl duga och jag fick med mig en hel del tyngre repetitioner på vägen.

Viktade pullups 5x5. Det märktes att jag inte ägnat mig åt just detta moment på ett tag, vikterna fick hållas på 8->6->5 kg. Jag gillar att köra pullups och ringdips med extra vikt, de "vanliga" repetitionerna blir så mycket lättare då. Lite som att springa i sitt vanliga tempo efter en 400 meters intervall.

Putta/dra släde och repklättring, 6 min. 60 kg på släden, putta bort till repet, klättra upp och ned, dra tillbaka släden. Roligt!

Pistolsquats 50 st. Växelvis ben 10x5. Det gör mig glad att höften inte gör det minsta ont i det här momentet som innebär en väldigt hög belastning på höftleden. Jag är faktiskt bra nu, det enda som inte är helt på plats är kontakten med sätesmuskeln på höger sida. Jag kommer därför fortsätta med övningar för att trigga den kontakten och stegra vikt på övningar som knäböj i takt med att muskeln svarar. Att bara kunna göra relativt tunga knäböj igen känns roligt, resten får komma när kroppen är redo.

Jag ser fram emot att fortsätta träna med en frisk och stark kropp under hösten. Känslan är att det kommer bli en bra höst på träningsfronten med nya personbästan och ytterligare förbättrad teknik i ryck och vändningar. Så småningom är det dags att återigen börja fundera på uppladdning inför Göteborgsvarvet, där min målsättning för 2015 är att ta min in på under 1:30.

Från och med i morgon så har jag mina gruppträningsklasser igen, plus en fredagscykel på Kungsgatan kl 17.30. Det blir kul att vara tillbaka i instruktörsjobbet och idag skall jag sitta med musikmixning.

Med önskan om en skön söndag:)

Bild: lilliansfoto.blogg.se
Kommentarer (0) hittarecept.se
Gjuteriet crossfit / Grace / Göteborgsvarvet
/ Crossfit /

Coach Moa

Idag fick jag äran att hålla 16.30-passet på Gjuteriet. Det var otroligt energigivande och kul att se de 13 kämparna som tog sig för dagens upplägg! De kändes som att de var nöjda och då är jag det också. Det här vill jag verkligen göra igen!

Dagens:
A. Spänsthopp 3 försök 
B. Bygga upp till 1 RM marklyft
C. På tid:
50 burpees
50 kb svingar 24/16 kg
50 situps
50 Double unders (alt 150 singelhopp)

Det är testvecka i boxen nu, så medlemmarna sparar sina resultat och gör sen om det om ett tag igen. 

Efter passet så blev det egen träning med Mange och vi körde bänkpress, strikta pullups, thrusters, burpees med mera. 

Jag kommer gå och lägga mig med ett leende på läpparna ikväll, trots 4,5 timmars sömn i natt. Det här har varit en bra dag!


Kommentarer (1) hittarecept.se
Gjuteriet Crossfit
/ Allmänt / Crossfit / Fysioterapi /

Boxlivet

Det går sakta men säkert framåt på höftfronten. Jag är en otålig själ när det kommer till min egna utveckling. Samtidigt har jag läst och erfarit tillräckligt med träningsfysiologi och rehabilitering för att veta att det inte är någon poäng med att hetsa på det som inte ska hetsas. Läkning och utveckling tar tid. Det är lätt att skriva, men visst känns det frustrerande att just nu verkligen behöva fokusera och kämpa för att göra ett bra set om fem backsquats på 47,5 kg. Visst jämför jag med den starka känslan jag hade i början på sommaren när halvmaror sprangs på 1:32 och skivstänger som väger ganska mycket mer än idag hivades upp på ryggen. Sen finns det saker som känns bättre nu när jag varit så illa tvungen att dra ner på vikter och lägga fokus på teknikträning. Till exempel ryck och frivändning. 

Jag är inne på fjärde veckan av fem i Falkenberg och utöver en mycket lärorik praktiktid så uppskattar jag träningen på Gjuteriet enormt mycket. Jag är bara en utomsocknes tjej som kommer dit, gör en massa övningar i sällskap med likasinnade och sen är det bra med det. Vissa moment är återkommande varje vecka i programmeringen, såsom OTM snatch och cleans, strikta axelpressar och marklyft. Dessa varvas med annat roligt, igår avslutade vi till exempel med:

12 min:
Min 0-4: 50 Wallballs och 5x klättra rep 4,57 m (15 fot)
Min 4-8: 40 Wallballs och 4x klättring
Min 8-12: 30 Wallballs och 3x klättring 

Det där var kul! 110 Wallballs kryddat med repklättring! Klarade mig med bra marginal inom de fyra minutrarna som man hade på sig i varje set och det blev jag nöjd över.

Jag har fortsatt gå på Emmas rörlighetspass efter onsdagsträningen, simmat två ggr (i morgon är det dags igen) och idag och förra onsdagen varit med på Manges onsdagspass istället för att köra programmeringen. Det är ju riktigt roligt att vara med på passen också, speciellt med sånna grymma coacher som jag får köra för.

Förutom en längre och rolig uppvärmning med till exempel häckhoppning samt backsquatsen som jag inte skriver in i historien så följde den här mjölksyraosande woden på Manges pass idag:

2:45 arbete, 15 s för att byta övning:
Candlestick squat
Rodd
Bearcrawl
Wallballs (6 kg för mig)
Burpee boxjumps 

Ingen aning om hur många reps jag hann, bara att benen var hårda som stockar när det var dags för Wallballs och pulsen var hög som fan från och med rodden (som jag gick ut lite för hårt på, som jag brukar...). 

Det kändes bra! Jag behövde inte tänka eller jämföra med innan höftkrasch. Jag var tvungen att stå längst i plankan på slutet också, för ibland behöver man få vara den som gör det. 

Det här, som gjorde riktigt ont i somras, gör inte ont längre. Det ger mig hopp för sista tiden i boxen och höstens fortsatta träning:). Bild: lilliansfoto.blogg.se

Kommentarer (0) hittarecept.se
Gjuteriet Crossfit / läkning