/ Allmänt / Fysioterapi /

Vandring i Weggis

Igår anlände vi i Schweiz för Rasmus och Carolines bröllop som äger rum på söndag. Vi bor i pittoreska lilla byn Weggis en bit utanför Zürich och här är fantastiskt vackert. Utanför hotellet finns detta:
Så ett dopp var det första som hände igår efter incheckning!

Gummibandet har fått följa med så att jag kan underhålla min höftrehab. Fick lite nya nålar hos naprapaten i onsdags som tror att jag snart är tillbaka igen. Det tror jag med, men jag kommer att skynda långsamt nu så att det inte blir något bakslag.
Mina tankar på morgonlöpning här nere fick läggas ned, men idag blev det riktigt fin alternativ träning! 
Vi tog linbanan upp till Kaltbad och vandrade ett par timmar. Distansen 9 km låter kanske inte så mycket men lägg till totalt 900 höjdmeter uppför! Det blev lite bratwurst på vägen också. Mycket vackert och skön temperatur.

Hit kan jag åka tillbaka! Gärna med en bra höft eftersom detta är ett paradis för löparen!
Kommentarer (0) hittarecept.se
Weggis
/ Allmänt /

Alternativ träning

Den som ändå kunde springa några kilometrar och frivända lite... Så känns det ett par gånger om dagen. Det känns också som att kroppen sitter fast i ett skruvstäd med dubbel dragningskraft mot jorden. En ganska tung känsla, direkt relaterad till avsaknad av löpning. Det är meningen att jag ska springa, jag är helt säker på det.

Jag försöker ännu fler gånger om dagen tänka på fördelarna med att behöva plocka bort många moment i träningen, det blir ju som sagt plötsligt mer tid över till andra delar. Igår tränade jag på att stå och gå på händer i en timme tillsammans med Per. Det var ett väldigt roligt träningspass där jag fick testa många olika övningar för att komma framåt i uppgiften. Senast i jul ska jag gå på händer ordentligt.

Idag gick jag på 90 minuters boxningspass tillsammans med Martina. Igen helt olikt min ordinarie träning men väldigt roligt. Fick byta ut en del sparkar mot slag och tror att träningsvärken i ryggen kommer vara grym i morgon.

Boxas är kul! Pilates-drottningen Lise Korsedahl smygfotade oss.

Martin, Andreas och Christian, härliga lirare de där tre! Riktigt roliga 90 minuter  levererades av dessa duktiga kollegor.

Kan man inte springa med dom andra barnen på uppvärmningen så får man bli slagsmålsklar på andra sätt:)
Kommentarer (0) hittarecept.se
boxning / gymnastik
/ Mellanmål / Paleo /

Mellanmålsrullar med kakao och cashew

Långa dagar och högfrekvent träning kräver sina mellanmål. Jag försöker hålla ett lager i frysen så att det alltid finns något att stoppa ned i väskan på morgonen. Detta är en variant på favoriten från Helena som jag gjort många gånger. Det tog mig 10 minuter att göra detta. För paleo/vegan så byt ut proteinpulvret mot mandelmjöl, kanske med något mer kakao då. Om du inte använder cacao brazilnut bliss så är det också anledning att öka kakaomängden. 

Mellanmålsrulle kakao 11 bitar:
250 g torkade dadlar och aprikoser (något mer dadlar än aprikoser)
0,5 dl casein proteinpulver med chokladsmak 
2 msk kakao
3 msk kaffe
2 msk kokosfett 
2 msk cacao brazilnut bliss (annat nötsmör går såklart bra, men detta är riktigt gott!)
Kokosflingor att rulla i

Klipp frukten och blanda med kaffet och kokosfett. Ställ in i mikron en snabbis för att göra det enklare att sedan mixa med mixerstav. Blanda i resten och forma till en rulle som du sedan rullar i kokos. Lägg i plastfilm och låt stelna i kylen. Skär upp i bitar! Håller länge i kyl och går även att frysa. 

I bakgrunden äppelkaka som vi åt till kvällsmat igår. Recept längre tillbaka.

Mellanmålsrulle cashew 11 bitar:
300 g torkad aprikos
3 msk cashewsmör
2,5 msk kokosfett
1 msk varmt kaffe 
Flisad mandel att garnera med

Klipp aprikoser och blanda med övriga ingredienser. Ställ in i mikron en snabbis så att det sedan blir lättare att mixa till tjock smet med mixerstav. Forma till rulle som du toppar med mandel. Lägg i plastfolie och låt stelna i kyl. Skär upp i bitar!Kommentarer (0) hittarecept.se
recept