/ Mellanmål / Paleo /

Mellanmålsrullar med kakao och cashew

Långa dagar och högfrekvent träning kräver sina mellanmål. Jag försöker hålla ett lager i frysen så att det alltid finns något att stoppa ned i väskan på morgonen. Detta är en variant på favoriten från Helena som jag gjort många gånger. Det tog mig 10 minuter att göra detta. För paleo/vegan så byt ut proteinpulvret mot mandelmjöl, kanske med något mer kakao då. Om du inte använder cacao brazilnut bliss så är det också anledning att öka kakaomängden. 

Mellanmålsrulle kakao 11 bitar:
250 g torkade dadlar och aprikoser (något mer dadlar än aprikoser)
0,5 dl casein proteinpulver med chokladsmak 
2 msk kakao
3 msk kaffe
2 msk kokosfett 
2 msk cacao brazilnut bliss (annat nötsmör går såklart bra, men detta är riktigt gott!)
Kokosflingor att rulla i

Klipp frukten och blanda med kaffet och kokosfett. Ställ in i mikron en snabbis för att göra det enklare att sedan mixa med mixerstav. Blanda i resten och forma till en rulle som du sedan rullar i kokos. Lägg i plastfilm och låt stelna i kylen. Skär upp i bitar! Håller länge i kyl och går även att frysa. 

I bakgrunden äppelkaka som vi åt till kvällsmat igår. Recept längre tillbaka.

Mellanmålsrulle cashew 11 bitar:
300 g torkad aprikos
3 msk cashewsmör
2,5 msk kokosfett
1 msk varmt kaffe 
Flisad mandel att garnera med

Klipp aprikoser och blanda med övriga ingredienser. Ställ in i mikron en snabbis så att det sedan blir lättare att mixa till tjock smet med mixerstav. Forma till rulle som du toppar med mandel. Lägg i plastfolie och låt stelna i kyl. Skär upp i bitar!



recept