/ Allmänt / Crossfit /

Hänt sen sist och tillbaka på Gjuteriet

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade. Sedan sist så har jag lyckats bli av med en enveten förkylning och kört en hel del bra pass. Mycket skivstång blir det. Nu har det varit snatch, cleans och marklyft varje vecka vilket passar mig bra då de två förstnämnda är moment som jag vill och behöver bli bättre på.

Utöver skivstång, roddmaskin, kettlebells och ringar så har jag hunnit med att simma, springa och gå på stretchpass.

Den här helgen har spenderats i Falkenberg och då har jag coachat ett pass och själv tränat två gånger på Gjuteriet.

Passet jag coachade:
A) 1 nytt varv var 90:e sekund, x4:
1 powerclean
2 hang powerclean
3 hang squat clean
B) 3x:
80 Double unders (alt 240 singelhopp)
21 kb svingar (24/16 kg)
12 ringdips

Det var ett litet men gött gäng som tog sig an lördagsmorgonens pass och jag hade väldigt roligt:)

Samma dag så körde jag själv... 

Back squats
5x25 kg
5x30 kg
5x35 kg
5x 40 kg
3x45 kg
3x47.5 kg
2x50 kg
2x52.5 kg
2x55 kg

Jag har inte kört backsquats på ett tag och de har varit lite trugande med dessa för att få bra kontakt och stabilitet efter att höften krånglade. Nu kändes det riktigt bra och det bådar gott att jag kunde gå upp på 87% av mitt max i backsquat inför kommande träningsperiod.

Efter knäböjen fortsatte jag med en modifierad Lucy, eftersom jag ville ha med löpning i passet och få ordentligt med flås. Valde handstand pushups
istället för pullups eftersom jag visste att det skulle komma dagen efter.

Min lördags-LUCY:
5 strikta handstand pushups
10 burpees
400 m löp
X5

Min tid: 13:25.

Efter 2 min vila sprang jag ytterligare 2x400 m med 10 kg viktväst och sedan en sista åttonde 400-ing utan viktväst, 2 min vila mellan dessa tre sista. 
Viktväst alltså... Man blir inte så sugen på att lägga på sig tio pannor inför Göteborgsvarvet iallafall, det är riktigt jobbigt!

Idag var jag med på Manges pass...

Team om 2, när en gjort en övning fick den vila medan den andre gjorde samma övning.
30 minuter av:
5 pullups
7 burpees
9 Wallballs

Många varv blev det med min snabba lagkamrat Fredrik och det satt fint med ännu ett konditionspass som detta framförallt blev. Jag hade roligt idag också, precis som det brukar kännas när jag är på Gjuteriet och tränar.

I morgon börjar en två månaders uppladdning inför Halmstad Throwdown  med programmering av min kunniga och fina kollega Michael. Han säger vad jag ska göra och jag utför uppgiften efter bästa förmåga. Ibland är passen så man blir mörkrädd när man ser dem och ibland får man andas ut litegrann. Det ska bli väldigt roligt att starta den här resan med min teammate Helena och jag känner mig trygg i Michaels händer.

Just morgondagen kommer bli vilodag för min del. Skola och jobb tar upp såpass mycket tid och vilan ska ju ändå in någonstans.

Okej, då kör vi... Mot vårutmaningar 2015.

Kommentarer (0) hittarecept.se
Gjuteriet crossfit / programmering